2012. január 14., szombat

Húsos batyu


Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej

Töltelék:
50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt

Sütéshez:
kb. fél l napraforgó olaj

Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
Olajon megpiritjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
Kelesztjük kb. fél órát.
Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. (Én éthordóval csináltam, de kicsit kisebb valami is jó.)
Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails