2012. október 18., csütörtök

Virslis roló



Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dkg vaj
1 tojás sárgája

kb 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
mokkás kanál cukor
szezámmag
virsli

Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, olvasztott vajat, tojás sárgáját, sót kelesztőtálba öntjük, és hozzáadjuk az élesztős tejet, hogy megfelelő sűrűségű kelt tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. Virslire feltekerjük, majd tojás sárgáját kevés tejjel kikeverünk és megkenjük a rolók tetejét, szezámmaggal szórjuk. Tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails