2012. december 12., szerda
Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel
Hozzávalók 4 főre
A pörkölthöz:
80 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 közepes paradicsom
1 tv- paprika
3 ek sertészsír
1 db húsleves-kocka
ételízesítő
őrölt bors
pirospaprika
gulyáskrém
pirosarany
1 üveg csicseriborsó konzerv (400 g-os)
A rizshez:
2x2 dl-es pohárban mért barnarizs
kevés napraforgó olaj
1 húsleveskocka
8 dl hideg víz
Elkészítés
A combot kis kockákra vágjuk.
A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd néhány perc múlva lehúzzuk a héjukat, és összevágjuk őket.
A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomokat. Egy kis ideig még együtt sütjük tovább.
Húzzuk félre a tűzről, és ízesítsük a húsleves-kockával, az ételízesítővel, a borssal, a pirospaprikával, a gulyáskrémmel és a pirosarannyal. Tegyük bele a húst is, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Törjük bele a fokhagymát, és jól keverjük össze. Közepes lángon fedő alatt főzzük.
A csicseriborsót szűrjük le. Amikor már puha a hús, adjuk hozzá a csicseriborsót, és főzzük össze.
A rizst mossuk meg, és kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük rá a vizet, tegyük bele a leveskockát, és fedő alatt pároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése