2012. december 20., csütörtök
Sajtos - sonkás - tejfölös csiga
Hozzávalók a tésztához: 0.50 kg liszt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 csipet só, 2.5 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés cukor (amiben az élesztőt felfuttatjuk), 7.5 dkg margarin.
A töltelékhez: 1 kis pohár tejföl, ízlés szerint zúzott fokhagyma - ezt bele lehet tenni egyből a tejfölbe, kb 15 dkg sonka (le lehet reszelni nagy lyukú reszelőn, de lehet vékony csíkokra is vágni ) , kb. 15 - 20 dkg sajt.
Elkészítése: A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem. 2 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd kétujjnyi vastagra szeletelem. A sütőpapíros tepsibe fektetem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 15- 18 perc alatt megsütöm.
Megjegyzés: A sóval óvatosan kell bánni, mert a sajt is és a sonka is sós!
A fokhagymát ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti...
Én tettem bele egy kevés vékonyra szelt és elősütött szalonnát is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése