2012. december 12., szerda

Fokhagymás csicseriborsós ragu




Hozzávalók:
1 csirkemell,
kevés olaj,
2 szál zöldhagyma,
100 g csicseriborsó (előre megfőzve vagy konzervet is használhatunk)
3-4 ek paradicsomlé,
2 cikk fokhagyma,
cayenne bors,
só,
petrezselyemzöld,
2 dl tejföl

Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss vízben puhára főzzük (2 óra). A csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük, kevés olajon átpirítjuk majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Keveset pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet (szükség szerint esetleg egy kevés vizet), a petrezselyemzöldet és csicseriborsót, majd végül a tejfölt. Pár percig kevergetve összeforraljuk és kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails