2015. április 3., péntek

Csokihabos


Hozzávalók:
A mártogatáshoz:
20 dkg babapiskóta
3 dl víz (langyos vagy feketekávé)
40 g instant kávé (2in 1 )
2 ek sütő rum
2 teáskanál cukor (a feketekávéhoz)

A csokihabhoz
0.5 l hulala (cukrozott)
1 púpozott ek porcukor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz
1 púpozott ek cukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz
5 dkg vaj

Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl. tej + 2 teáskanál instant kakaó
A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi víz hozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről. Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára, de minél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.
Tepsi mérete: 35x22 cm
Költség: 700 Ft

Forrás: http://www.nosalty.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails