2015. szeptember 3., csütörtök

Hókifli - Saját családi recept!!!


1 teáskanál só
2 ek cukor
1 tojás
1 kis tejföl
5 dkg élesztő
2 fél marék liszt
- ebből kovászt készítünk, kézzel jól összekavarjuk.
Jó sűrű palacsinta tészta-szerű massza lesz belőle.

1 órát kelesztjük.

Kelesztés után hozzáadunk 1 tejfölös pohárka zsírt, és annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk kerekre, és az alját elkezdjük tölteni sütésálló lekvárral.
1 csík lekvár, feltekerjük, elvágjuk, és gurigatjuk. (így nem nyílik szét)
A hosszú rudacskát kb 5 centis darabokra vágjuk.

Kizsírozott-lisztezett tepsibe tesszük, és szalmasárgára sütjük, sima sütőben kb 30 perc.
Ha kiveszünk egy darabot, és az alja aranysárga, akkor már jó:)

Hagyjuk kicsit kihülni a kifliket, majd porcukorba hempergetjük.

Egy hétig is eláll!:)

Forrás: Marika szakácskönyvének 1. oldala :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails