1 teáskanál só
2 ek cukor
1 tojás
1 kis tejföl
5 dkg élesztő
2 fél marék liszt
- ebből kovászt készítünk, kézzel jól összekavarjuk.
Jó sűrű palacsinta tészta-szerű massza lesz belőle.
1 órát kelesztjük.
Kelesztés után hozzáadunk 1 tejfölös pohárka zsírt, és annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk kerekre, és az alját elkezdjük tölteni sütésálló lekvárral.
1 csík lekvár, feltekerjük, elvágjuk, és gurigatjuk. (így nem nyílik szét)
A hosszú rudacskát kb 5 centis darabokra vágjuk.
Kizsírozott-lisztezett tepsibe tesszük, és szalmasárgára sütjük, sima sütőben kb 30 perc.
Ha kiveszünk egy darabot, és az alja aranysárga, akkor már jó:)
Hagyjuk kicsit kihülni a kifliket, majd porcukorba hempergetjük.
Egy hétig is eláll!:)
Forrás: Marika szakácskönyvének 1. oldala :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése