2015. szeptember 8., kedd

Mese almás


A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1 db tojássárgája
2 dl tejföl

A töltelékhez:
1 kg reszelt alma
2 teáskanál fahéj
25 dkg cukor (ízlés szerint)

Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd két cipóra osztom. Az egyiket kinyújtom, és egy zsírozott, lisztezett tepsibe teszem. Megszórom zsemlemorzsával és ráteszem a kinyomkodott almát. Majd a másik cipót is kinyújtom és az alma tetejére teszem. Megkenem a félre tett tojás fehérjével, villával megmintázom, a tészta tetejét majd megszurkálom. Előmelegített sütőben készre sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.

forrás: http://www.receptvarazs.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails