2015. szeptember 15., kedd

Preckedli


Nagyon finom, kívülről ropogós, belülről puha, sokáig el áll, érdemes megsütni, kiváló teasüteménynek is!

Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 1 tasak sütőpor
• 1 csipet só
• 20 dkg cukor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 3 egész tojás
• 20 dkg margarin
• 20 dkg zsír
• 1 citrom leve és reszelt héja

Tetejére:
• 1 egész tojás
• 6 ek cukor
• 6 ek darált/durvára vágott törökmogyoró/dió

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval/dióval.
Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.
A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ha nagyon lágy lenne, kevés lisztet még dolgozhatunk bele.
Az egyik bucit elnyújtjuk. (Az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült.)
Egy tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket.
Lekenjük a tojással, meghintjük a cukros keverékkel.
Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. (Nekem 15 perc alatt tökéletesen átsült.)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk.
80 db isteni csillag lett a fenti tészta mennyiségből.

Forrás: facebook - Eta sütijei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails