2016. március 19., szombat

Sharlotte sárgabarackos torta


Tésztához: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg finom liszt, pici sütőpor
4 dl sárgabarack lekvár

5 tojásból, 10 dkg porcukorból, 10 dkg lisztből, 1 kk sütőporból sütök piskóta lapot, úgy, hogy két piskóta lapom lesz. Mikor megsült és még langyos a tészta, összetekerem és hagyom kihűlni. Leszedem róla a sütőpapírt, megkenem sárgabarack lekvárral, összetekerem és két tekercset kapok.
Berakom a hűtőbe dermedni, majd összedarabolom 1 cm-s szeletekre.
Egy nagyobb tálat kirakok folpackkal és bele rakom egymásmellé a tekercseket úgy, hogy maradjon a tetejére is.

Krém:
50 dkg krém túró, 400 g sárgabarackos joghurt, 2 zacskó Oetkeres tejszínhabpor, 5-6 ek porcukor,
3 dl tej, 30 g zselatin, 7 dl sárgabarack kompót, babapiskóta, sárgabarack lekvár.

A kompótot leszűröm, a barackokat összedarabolom kisebb darabokra, kb. 1,5 dl kompót levébe áztatom a zselatint.
Egy tálba összekeverem a túrót, joghurtot, porcukrot és hozzá adom a felvert tejszínhabot és a zselatint, amit langyosra melegítek a mikróban.

A tekercsekkel kirakott tálba öntök a krémből és belerakom a fele barackot, újra a krém. A piskóta tallérokat megkenem barack lekvárral, kettőt összeragasztok vele, majd egy sort rakok a krémre. Újra megy a krém, barack, krém és a tetejére a tekercsek.
Egy éjszakára hűtőbe teszem dermedni, majd másnap egy tálcára fordítom.

Forrás: https://www.facebook.com/Eta-hagyom%C3%A1nyos-tort%C3%A1i-Tradi%C4%8Dn%C3%A9-torty-od-Ety-1437487299805589/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails