2018. február 8., csütörtök
Diós kosárka 2.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
2 evõkanál tej
Töltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
+ lekvár
Elkészítés:
A tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
A tésztából 24 db diónyi golyót formázunk, egyesével kosárka formába nyomkodjuk, majd lekvárral megkenjük. Ezután megtöltjük a diós töltelékkel, tetejére diót teszünk. Elõmelegített sütõben megsütjük.
Forrás: http://www.evikonyha.hu/Receptek/?i=dios_kosarka_
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése