2018. március 24., szombat
Kolbász leves
Nagyon egyszerű kis leves, most rögtönöztem!:))
Kisfazék vizet feltettem forrni, majd tettem bele delikátot, sót, őrölt köményt, őrölt pirospaprikát.
Beledaraboltam 5-6 szeletet a házi füstölt vastagkolbászból.
Hagytam kicsit forrni, majd felütöttem egy tojást (aminek szétment a sárgája, mert bénáztam, így azt összezutyultam, és belecsurgattam a levesbe.
Óvatosan beleütöttem még pár tojást (buggyantottam), és addig főztem, amíg a tojások már nem zizegtek.
Gázt elzártam, kiszedtem a tányérkámba, és tettem rá egy kanál tejfölt.
Az íze, mint az édeskedves krumplilevesé, csak hát a krumpli kilőve - de igazából nem is hiányzik belőle!:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése