2011. április 1., péntek

Gombás tarte


Hozzávalók a tésztához:

10 dkg vaj,
20 dkg liszt,
2 tojássárgája,
só, bors

Töltelékhez:

1 vöröshagyma
4 ek olaj
20 dkg erdei gomba
2 tk morzsolt kakukkfű
néhány szál zeller
20 dkg apró csiperke
2-2 ek liszt és vaj
2 dl tej
1 tojássárgája

Elkészítés:

A tészta: a vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyors összegyúrjuk, és folpackban a hűtőbe tesszük 20 percre.

A töltelék: a finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, szeletelt erdei gombát erre tesszük, megpirítjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, finomra vágott zellerrel meghintjük.

Egy másik serpenyőben a csiperkét is megfuttatjuk egy kis olajon, majd megsózzuk.

A lisztet forró vajon megpirítjuk, majd forró tejjel felengedjük, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz, vagyis besamelmártást készítünk.
Csipetnyi só mehet ebbe is, majd ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a tojássárgáját is.

A tésztát a 20 perc leteltével liszttel behintett deszkán átgyúrjuk, majd kibéleljük vele a sütőformát.
Egy réteg csiperke, egy réteg erdei gomba-ragu, majd megint egy réteg csiperke következik, végül pedig a besamel.
(Aki szereti, az apróra vágott baconnel is meghintheti.)
200 fokon sütjük 25 percig, majd kockákra vágva tálalhatjuk.

Forrás - hoxa.hu - Pné Veronika naplója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails