2011. április 1., péntek
Gombás tarte
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg vaj,
20 dkg liszt,
2 tojássárgája,
só, bors
Töltelékhez:
1 vöröshagyma
4 ek olaj
20 dkg erdei gomba
2 tk morzsolt kakukkfű
néhány szál zeller
20 dkg apró csiperke
2-2 ek liszt és vaj
2 dl tej
1 tojássárgája
Elkészítés:
A tészta: a vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyors összegyúrjuk, és folpackban a hűtőbe tesszük 20 percre.
A töltelék: a finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, szeletelt erdei gombát erre tesszük, megpirítjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, finomra vágott zellerrel meghintjük.
Egy másik serpenyőben a csiperkét is megfuttatjuk egy kis olajon, majd megsózzuk.
A lisztet forró vajon megpirítjuk, majd forró tejjel felengedjük, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz, vagyis besamelmártást készítünk.
Csipetnyi só mehet ebbe is, majd ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a tojássárgáját is.
A tésztát a 20 perc leteltével liszttel behintett deszkán átgyúrjuk, majd kibéleljük vele a sütőformát.
Egy réteg csiperke, egy réteg erdei gomba-ragu, majd megint egy réteg csiperke következik, végül pedig a besamel.
(Aki szereti, az apróra vágott baconnel is meghintheti.)
200 fokon sütjük 25 percig, majd kockákra vágva tálalhatjuk.
Forrás - hoxa.hu - Pné Veronika naplója
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése