2011. április 3., vasárnap

Tejbegríz kicsit másképpen- Gyümölcsízes grízkocka


Az egyszerű tejbegríz felturbózott változata ez a desszert.
A currytól és a citromtól egész különleges íze van, nagyon passzol hozzá a ribizli- vagy a meggylekvár.

Hozzávalók:
1/2 liter tej
3 evőkanál cukor
1 citrom
1 kiskanál currypor
12 dkg búzadara
2 tojás
15 dkg babapiskóta
kevés liszt
ribizli- vagy meggylekvár

Elkészítés:
1. A citromot alaposan megmossuk és krumplihámozóval lehámozzuk, egy 20X20 cm -es tepsit kibélelünk alufóliával, a babapiskótát porrá törjük.
2. A tejet a cukorral, a curryvel és a citromhéjjal felforraljuk, majd kidobjuk belőle a citromhéjat és beleszórjuk a búzadarát.
3. Állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzünk, majd a kibélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk.
4. Amikor kihűlt a tejbegríz, kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és kockákra vágjuk, belisztezzük és a felvert tojásba mártjuk majd a babapiskótába hempergetjük.
5. A bundázott kockákat visszarakjuk a tepsibe, és 200 fokon 10-12 percig sütjük.
6. Felmelegített gyümölcslekvárral leöntve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails