2015. július 29., szerda

Kassai szelet



Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
1 sütőpor
25 dkg Rama vagy 20 dkg zsír
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
csipet őrölt fahéj
3 db tojássárgája
1/2 vaníliás cukor

Rátét:
5-6 dkg mazsola
1-2 ek. olvasztott méz

A habhoz:
3 db tojás fehérje
15 dkg darált mogyoró
15 dkg cukor
1 szelet reszelt csokoládé(1 sport szeletet használtam)

A bevonathoz:
10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
1 ek. olaj
5 dkg fehér csokoládé
1 tk. olaj

Elkészítése:
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 20 deka zsírral vagy 25 dkg Ramával, 10 dkg cukorral,
1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojás sárgájával és
1/2 csomag vaníliás cukorral.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon
tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve
gyenge sárgulásig sütjük.
A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel
való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót
15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás
fehérjével habosra keverünk.

A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük.

A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel

Forrás: http://www.mindenegybenblog.hu/edes-sutemenyek/kassai-szelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails