2015. július 29., szerda
Zalai krémes
Tésztához:
6 db tojásfehérje
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
Krémhez:
6 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor porcukor
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg Rama margarin
1 cs kocka háztartási keksz
Tetejére:
1 tábla ét csokoládé
1/2 tábla fehér csokoládé
Elkészítése:
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
A Rama margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.
Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
Amikor megkötött rajt a máz akkor szeletelhető.
Forrás: http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/zalai-kremes-recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése