2017. november 5., vasárnap

Citrom szelet

A tésztához:

40 dkg liszt
2 tojás
10 dkg porcukor
4 evőkanál olvasztott méz
10 dkg vaj
3-4 evőkanál tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:

5 dl tej
8 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja és leve
2 tojás
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
baracklekvár
A lisztet a 2 egész tojással, porcukorral, mézzel, vajjal, tejföllel, szódabikarbónával összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. 4 részre osztjuk, és 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. Nem kell megijedni a lapok sütésétől, könnyen nyújtható, és ha kell, a meleg tepsi hátulján egyszerű szép formára igazítani.

A töltelékhez a tejet a búzadarával és a citrom reszelt héjával felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 2 tojássárgáját. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra kavarunk, és a grízes krémhez adjuk. Majd még hozzákeverjük a citrom levét és a két tojásfehérje kemény habját.

Egy lapot megkenünk krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt baracklekvárral kenjük meg. Ismét lap következik, majd krém és a negyedik lap. A tetejét porcukorral szórjuk meg, de finom csokimázzal is!

Másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails