2010. november 3., szerda

Baconos tejszínes Farfalle (masnitészta)


- 200 g bacon
– 250 g Farfalle tészta (vagy bármi más)
– 2 dl főző tejszín
– 2 arasznyi póréhagyma
– 1 szelet paprika
– 2 gerezd fokhagyma
– szerecsendió
– bors
– csipet pirospaprika
– csipet majoranna
– sajt

A bacont zsírjára, ropogósra pirítom, hozzáadom a karikákra vágott póréhagymát és kis kockákra vágott paprikát, amit egy kicsit megdinsztelek, majd a préselt fokhagymát, borst, csipet pirospaprikát, majorannát és pár reszeletnyi szerecsendiót. Felöntöm a tejszínnel és pár percig főzöm, míg egy kicsit besűrűsödik. Hozzáadom a tésztát és kész is. Sima sajttal tálaltam.
A sóval óvatosan csak a végén sózzuk, ha még szükséges, mert maga a szalonna is sós. Kíváncsi lennék milyen lehet füstölt sajttal?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails