2010. november 3., szerda
Mustáros, majorannás, kukoricás csirkeragu
- Egy nagyobb csirkemell
– olaj
– 1 hagyma
– 1 kisebb vagy fél nagyobb paprika
– 2 evők. mustár
– bőséges majoránna
– 2 dl főzőtejszín
– só
– bors
– pirospaprika
– 1 fokhagyma
– 1 konzerv kukorica
– 50dekás tészta (bármilyen fajta jó)
- sajt
Egy kis olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, paprikát, majd borsóztam, adtam hozzá egy kiskanál pirospaprikát és jól-jól megszórtam majoránnával. Beletettem a csirkét, rá a két kanál mustárt, ízlés szerinti sót és belenyomtam egy fokhagymát. Egy kicsit összekevertem, majd felöntöttem vízzel. Ha megfőtt a csirke belekevertem a leszűrt kukoricát, a tejszínt és még pár percig rotyogtattam. Nem kell nagyon besűríteni, nem baj, ha leveses marad, mert a tészta beszívja. A ragut és az előfőzött tésztát jó összekeverem, majd beleöntöm egy nagyobb jénaiba, az én esetembe egy közepes tepsibe és megszórva sajttal készre sütöttem, míg egy kicsit rá nem pirult
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése