2010. november 3., szerda

Kefíres pogácsa


Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 nagy pohár kefír
- só
- 10 dkg reszelt sajt a tésztához + kb. 15 dkg a szóráshoz
- 5 dkg élesztő
- kevés langyos tej és cukor az élesztő felfuttatásához

elkészítés :
1. az élesztőt belemorzsolod a langyos cukros tejbe, és kb 10-15 percre félreteszed
2. a lisztet elmorzsolod a margarinnal, a reszelt sajttal, és a sóval
3. a felfuttatott élesztőt és a tojást is hozzáadod , alaposan összegyúrod
4. a tésztát langyos helyen letakarva egy órát keleszted
5. utána kb. 1,5 ujjnyi vastagra nyújtod és kiszúrod egy pogácsa kiszúróval vagy pohárral
6. a tetejét tojással, vagy tejjel, esetleg sós tejföllel lekened, és megszórod reszelt sajttal
7.170-180 fokon sütöd kb. 15 percig, a pogácsák nagyságától függően

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails