2010. november 3., szerda
Tavaszi egytál
- 40 deka pulyka mell
– 1 hagyma
– 1 paprika
– 2 fokhagyma
– 1 kis paradicsompüré
– 1 csomag spárga
– 4-5 nagyobb fej gomba
– 3-4 marék borsó
– só
– bors
– pirospaprika
– majoránna
– petrezselyem
- cukor
Egy kis olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, paprikát. Megszórom borssal, pirospaprikával, majoránnával, majd felöntöm egy kis vízzel és hagyom rotyogni, míg felvágom a pulyka mellett. Beleteszem az alapba a húst, sózom és belenyomom a két fokhagymát. Míg párolódik, előkészítem a gombát és spárgát. Én mindegyiket szeretem megpucolni. A spárgának a fás alját levágom a gomba szárát, viszont felhasználom. A spárgákat kb 2-3 cm-es részekre vágom, a gombákat nagyobb kockákra.
A hús párolásától számított kb. öt percen belül, beleteszem a borsót. Amikor a hús és a borsó majdnem készen van, mehet a spárga és a gomba, mert nekik nem kell annyi idő. Ne főzzük túl. Hadd maradjanak ropogósak. Ha megfőttek belekanalazok egy paradicsompürét és megszórom egy kis cukorral a savassága enyhítésére. A végén meg egy kis petrezselyemmel.
Végig törekedjünk, hogy sűrű maradjon és nem legyen nagyon leveses.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése