2012. április 17., kedd
Amerikai krémes
7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt
1 cs sütőpor, 2 ek kakaó, 13 ek víz
A krémhez:
7 tojás fehérje, 7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor, 6 dl víz
Díszítéshez:
3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
reszelt csokoládé
elkészítés
1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjük. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, és a tészta tetejére kenjük.
5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük.
Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése