2012. április 24., kedd

Isler és linzer

Anyaghányad:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
 20 dkg porcukor
1 db tojás
0,5 dkg sütőpor
citromhéj, vaniliáscukor

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Tésztát összegyúrjuk.
A linzer formázása: Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.
Az isler kimártása: Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.
A linzer töltése: Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.
Tuti tipp: Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails