2012. április 17., kedd
Húsos tészta
50 dkg tetszés szerinti száraztészta,
40 dkg darált sovány sertés vagy marhahús,
1 közepes apróra vágott hagyma, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma,
2 dl tejszín, 1 kisdoboz tejföl, só, bors,
4 ek olaj.
Vágott petrezselyem a díszítéshez.
A tésztát feltesszük főni. Közben elkészítjük a szószt.
A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst,
sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, rövid ideig pároljuk.
Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a tejfölt és
pár perc alatt készre főzzük (2-3 perc).
A tésztát leszűrjük, hideg vízzel egyszer átöblítjük, összekeverjük
a szósszal és tálaljuk.
Tetejére aprított petrezselymet szórunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése