2012. július 31., kedd

Baconbe tekert csirkemáj hercegnő burgonyával



Hozzávalók:

4 személyre:
60 dkg csirkemáj
szeletelt bacon
majoranna
bors

Hercegnő -burgonyához:
1 kg krumpli
12 dkg vaj
4 tojássárgája
kis tejszín
1 késhegynyi reszelt szerecsendió


Recept:

A csirkemájat megmossuk, a felesleges zsírt (esetleg szívet, epehólyagot) levágjuk róla, baconbe tekerjük és óvatosan átszúrjuk egy fogpiszkálóval.

Egy jénai tálba kevés olajat öntünk, őrölt borsot és majorannát szórunk az aljára.

Ráhelyezzük a csirkemájakat majd szintén megszórjuk borssal, majorannával.

Lefedjük és közepesen meleg sütőben (én 180 fokon készítettem)  kb. 30 percig sütjük.

A hercegnőburgonyához a krumplit  meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, áttörjük. Adjuk hozzá a vajat, a tojássárgáját és a szerecsendió-reszeléket, majd egy kis sót, ha szükséges, kevés tejszínt . Ezt az egészet egy sűrű masszává gyúrjuk össze.

Nyomózsákba tesszük és kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nagyobb diónyi halmokat formázunk. Tetejét locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal. Az egészet kb. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails