2012. július 31., kedd

Tepsis tarja újburgonyaágyon



Hozzávalók:

2-3 személyre:
4 szelet sertéstarja
1 kg újburgonya
10 dkg füstölt szalonna-elhagyható

frissen őrölt bors
mustár
olívaolaj
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
8-10 szem koktélparadicsom

Recept:

Isteni tavaszi fogás a friss újkrumplival sült hús, amit mennyeien átjár a rozmaring aromája. A krémesre sült fokhagymára is bármikor vevő vagyok!

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inakat késsel átvagdossuk, hogy a hús sütéskor ne ugorjon össze.

Fűszerezzük  sóval, frissen őrölt borssal, és megkenjük mustárral.

Egy tepsibe néhány korty olívaolajat és vajat teszünk, rádobjuk a  rozmaringot, és zsupsz, be a sütőbe. Ha már fortyog az olvadt zsiradék, rádobjuk a megsikált újkrumplit. A fokhagymát pucolás nélkül kettévágjuk, és lezseren a tepsibe dobjuk a koktélparadicsomokkal együtt, majd sót hintünk rájuk.

A tetejére fektetjük a húsokat, a szeletekre kakastaréjszerűen bevagdalt szalonnát tehetünk.

Alufóliával légmentesen betakarjuk a tepsit és 180-200 C-on addig sütjük, míg a krumpli megpuhul, majd fólia nélkül tovább pirítjuk.

Savanyúsággal, vagy friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails