2012. július 31., kedd
Tepsis tarja újburgonyaágyon
Hozzávalók:
2-3 személyre:
4 szelet sertéstarja
1 kg újburgonya
10 dkg füstölt szalonna-elhagyható
só
frissen őrölt bors
mustár
olívaolaj
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
8-10 szem koktélparadicsom
Recept:
Isteni tavaszi fogás a friss újkrumplival sült hús, amit mennyeien átjár a rozmaring aromája. A krémesre sült fokhagymára is bármikor vevő vagyok!
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inakat késsel átvagdossuk, hogy a hús sütéskor ne ugorjon össze.
Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, és megkenjük mustárral.
Egy tepsibe néhány korty olívaolajat és vajat teszünk, rádobjuk a rozmaringot, és zsupsz, be a sütőbe. Ha már fortyog az olvadt zsiradék, rádobjuk a megsikált újkrumplit. A fokhagymát pucolás nélkül kettévágjuk, és lezseren a tepsibe dobjuk a koktélparadicsomokkal együtt, majd sót hintünk rájuk.
A tetejére fektetjük a húsokat, a szeletekre kakastaréjszerűen bevagdalt szalonnát tehetünk.
Alufóliával légmentesen betakarjuk a tepsit és 180-200 C-on addig sütjük, míg a krumpli megpuhul, majd fólia nélkül tovább pirítjuk.
Savanyúsággal, vagy friss salátával kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése