2012. július 31., kedd
Olasz marharagu
Hozzávalók:
1 kg marhahús
olaj
1 jó nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2-3 közepes sárgarépa
1 kis darab zeller
1 jó evőkanál fűszer:
zsálya
petrezselyem
kakukkfű
rozmaring
oregano
só
2-3 dl vörösbor
2 dl húsleves
60-70 dkg krumpli
Recept:
Isteni, puha, kellemesen fűszeres-pikáns ragu, azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy évek óta a legjobb recept.
A megtisztított hagymát vágjuk apróra, sózzuk és futtassuk meg olajon. Ha üvegesre sült, dobjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, az áttört fokhagymát, az apróra vágott répát és zellert. Szórjuk meg a fűszerekkel kevés húslevessel, és főzzük, amíg a paradicsom megpuhul.
A húst tisztítsuk meg az esetleges inaktól, hártyáktól és kockázzuk fel. Dobjuk rá az alapra és öntsük fel a borral és a húslevessel.
Én kuktában készítettem, így a krumpli belehelyezéséig egy és negyed órán át főztem.
Ha a hús már kezd puhulni, dobjuk rá a meghámozott, kockákra vágott krumplit és főzzük együtt őket puhára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése