2012. július 31., kedd

Olasz marharagu



Hozzávalók:

1 kg marhahús
olaj
1 jó nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2-3 közepes sárgarépa
1 kis darab zeller
1 jó evőkanál fűszer:
zsálya
petrezselyem
kakukkfű
rozmaring
oregano

2-3 dl vörösbor
2 dl húsleves
60-70 dkg krumpli

Recept:

Isteni, puha, kellemesen fűszeres-pikáns ragu, azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy évek óta a legjobb recept.

A megtisztított hagymát vágjuk apróra, sózzuk és futtassuk meg olajon. Ha üvegesre sült, dobjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, az áttört  fokhagymát, az apróra vágott répát és zellert. Szórjuk meg a fűszerekkel kevés húslevessel, és főzzük, amíg a paradicsom megpuhul.

A húst tisztítsuk meg az esetleges inaktól, hártyáktól és kockázzuk fel. Dobjuk rá az alapra és öntsük fel a borral és a húslevessel.

Én kuktában készítettem, így a krumpli belehelyezéséig  egy és negyed órán át főztem.

Ha a hús már kezd puhulni, dobjuk rá a meghámozott, kockákra vágott krumplit és főzzük együtt őket puhára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails