2012. július 31., kedd

Orosz húsgombóc


Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 tojás
só bors
néhány kanál zsemlemorzsa

1-2 evőkanál olaj
egy csomag újhagyma
25 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál édes pirospaprika por
1 evőkanál mustár
petrezselyem

Recept:

A fasírtnak ezt a  változatát jobban szeretem, mert nem száraz, finom mártás öleli körbe  a húsgombócokat.

A darált húst dolgozzuk össze a tojással, sóval, borssal, és annyi zsemlemorzsával, hogy golyókat tudjunk formázni.

A kis golyókat bő olajban süssük ki. A mártáshoz a hagymát vágjuk apróra,a  gombát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Az uborkát is vagdaljuk szeletekre. Tegyük az összes anyagot egy lábosba, szórjuk meg a pirospaprikával, tegyük hozzá a  mustárt, majd a tejszínnel keverjük simára. Lassú tűzön főzzük össze. Ha már sűrű a mártás, dobjuk bele a húsgolyókat, és fedő alatt néhány percig rotyogtassuk.

Főtt tésztával kínáljuk. Petrezselyemzölddel díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails