2012. július 31., kedd
Orosz húsgombóc
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 tojás
só bors
néhány kanál zsemlemorzsa
1-2 evőkanál olaj
egy csomag újhagyma
25 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál édes pirospaprika por
1 evőkanál mustár
petrezselyem
Recept:
A fasírtnak ezt a változatát jobban szeretem, mert nem száraz, finom mártás öleli körbe a húsgombócokat.
A darált húst dolgozzuk össze a tojással, sóval, borssal, és annyi zsemlemorzsával, hogy golyókat tudjunk formázni.
A kis golyókat bő olajban süssük ki. A mártáshoz a hagymát vágjuk apróra,a gombát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Az uborkát is vagdaljuk szeletekre. Tegyük az összes anyagot egy lábosba, szórjuk meg a pirospaprikával, tegyük hozzá a mustárt, majd a tejszínnel keverjük simára. Lassú tűzön főzzük össze. Ha már sűrű a mártás, dobjuk bele a húsgolyókat, és fedő alatt néhány percig rotyogtassuk.
Főtt tésztával kínáljuk. Petrezselyemzölddel díszítsük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése