2012. július 31., kedd

Székelykáposzta


Hozzávalók:

Kb. 3 személyre:
0,5 kg sertés comb
1 fej vöröshagyma
0,5 kg savanyúkáposzta
2 paradicsom
2 evőkanál zsír

2 evőkanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag

Recept:

A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A paradicsomot egészen apróra vágjuk.

Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, és beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit megpároljuk.

Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a húskockákat, és megkavarjuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen leve.
Én ekkor teszem bele a jól átmosott, kicsavart káposztát, és együtt főzöm őket készre.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails