2012. július 31., kedd
Székelykáposzta
Hozzávalók:
Kb. 3 személyre:
0,5 kg sertés comb
1 fej vöröshagyma
0,5 kg savanyúkáposzta
2 paradicsom
2 evőkanál zsír
só
2 evőkanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag
Recept:
A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A paradicsomot egészen apróra vágjuk.
Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, és beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit megpároljuk.
Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a húskockákat, és megkavarjuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen leve.
Én ekkor teszem bele a jól átmosott, kicsavart káposztát, és együtt főzöm őket készre.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése