Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg sima liszt
1 dl tejföl
250 ml langyos tej
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 zacsi szárított élesztő
1dl olaj
Töltelék:
paradicsompüré
párolt gombaszeletek (három maréknyi
10 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
egy kis konzerv kukorica fele
Recept:
Tulajdonképpen ez egy vicces Calzone. Az alapötletet egy e-mailben kapott orosz süteményféle adta. Gondoltam, pizzatöltelékkel is finom lehet.
A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszem a tejfölt és sót ízlés szerint.
Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
Kiterítem, négyszögletesre formázom, és a közepén függőleges sávban elhelyezem a tölteléknek valókat.
Elkészítem a krokit egy sütőpapíron, majd ráemelem egy gáztepsire, megkenem felvert tojással. Előmelegített sütőben 190 fokon szép barnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése