2011. október 1., szombat

Árvácska


Hozzávalók:
(4 főre)

Barna tésztához:
5 db tojás
5 ek kristálycukor
1,5 tasak csokis pudingpor
1 kk sütőpor
Sárga tésztához:
3 tojás
3 ek kristálycukor
1 tasak vaníliás pudingpor
fél kk sütőpor
Rózsaszín tésztához:
3 db tojás
3 ek kristálycukor
1 tasak puncspudingpor
1 kk sütőpor
Krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 nagy ek kakaópor

Elkészítése:

Sárga és rózsaszín tészta készítése:
Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
Barna tészta készítése:
Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
Összeállítás:
Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
A színes rudakat kettévágjuk.
A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
Hintsük meg porcukorral.
Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.

(nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails