2011. október 22., szombat
Paradicsomos, gombás csirkemell ragu pirított fokhagymával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell felkockázva
30-40 dkg csirekegomba apróra darabova
3 fej fokhagyma (nem tévedés, valóban ennyi kell)
1 nagy konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só
bors
1 ek cukor
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk majoranna (szárított)
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek olaj
1 dl vörösbor
Elkészítése:
A fokhagymákat miután megtisztítottuk egy serpenyőben elkezdjük prirítani 10 dkg margarinon. Fedő alatt és kis lángon, kb 15 perc alatt aranyszínűre pirulnak, néha kevergessük meg.
Közben a maradék margarinon és az olajon a felkockázott húst 2 részletben megpirítjuk, de csak addig, amíg egy kis színt nem kapnak (nem baj, ha nyers még a közepe) majd kiszedjük őket és ugyan abba a serpenyőbe tesszük a gombát. Miután átforgattuk egy kicsit a gombát is, visszatesszük rá a csirkemellet és felöntjük a borral. Miután kiforrta egy kicsit magát (főleg az alkohol) akkor hozzáöntjük az előzőleg botmixerrel pürésített darabolt paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a cukrot és a többi fűszert is. Legalább 15 percig főzzük, vagy addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen.
A legvégén hozzáadjuk a puha, illatos, arany színű, pirított fokhagymákat is.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.
(recepteszter.blogspot.com)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése