2011. október 22., szombat

Pórés csirkemell


Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemell
1 nagyobb méretű póréhagyma
2 dl tejszín
1 csapott ek liszt

bors

A csirkemellett felkockázom, majd egy serpenyőben kevés olajon megsütöm. Amíg a husi sül, addig a póréhagymát vékony karikákra vágom és a megsült húshoz adom. Elég neki egy pár pillanat, nem kell szétfőzni, mert igazán úgy jó, ha még majdnem ropogós a hagyma.
Lehúzom a tűzről a serpenyőt ha a hagyma is kicsit megfonnyadt és rászórom a lisztet, összekeverem és ráöntöm a tejszínt is. Ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor egy kevés tejet vagy vizet hozzáadva hígíthatjuk.

A köret hozzá tetszőlegesen variálható. Lehet rizs, krumplipüré, akár sült burgonya is.

Forrás: recepteszter.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails