2011. október 22., szombat

Sajtos kifli


Hozzávalók:
(12 darabhoz)

A tésztához:

350 g finomliszt
350 g rétesliszt
40 g élesztő
100 ml tej
100 ml olaj
350 g natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor

A töltelékhez:

50 g olvasztott vaj
250 g trappista sajt ( lehet füstölt is )

1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt is. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal és megszórunk reszelt sajttal. A legfelső lapokat is megkenjük és megszórjuk.
Éles késsel hatfelé vágjuk és minden egyes háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Hagyjunk nagyobb helyet a kiflik között, mert sütés közben közel a duplájukra híznak!
25-30 percet kelesztjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 40-50 perc.
Ha kisültek, még forrón 4-5 percre fedjük le egy tiszta konyharuhával, így a forró kiflikből kiáramló gőztől átpuhul a külső héjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails