2011. október 22., szombat

Pirított gombás, tejfölös penne


Hozzávalók:
(3 főre)

25 dkg színes olasz penne tészta,
1 ek zsiradék
30-40 dkg champignon gomba,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
cayenne bors,
2 dl sűrű tejföl,
1 ek kukoricaliszt,
1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

Tegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra.
Közben készítsük el a gombás ragut.
A gombafejeket tisztítsuk meg. Tegyünk félre két szép fejet, a többit vágjuk a megtisztított gombaszárakkal együtt kis kockákra.
A zsiradékon dinszteljünk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd szedjük rá a gombákat, és süssük őket meg (addig, amíg levet nem ereszt, majd a levet el nem fövi).
Reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, cayenne borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a kukoricaliszttel (sima liszt is lehet), majd habarjuk be vele a gombás ragut.
Az apróra vágott petrezselymet szórjuk a mártásba.
A két gombafejet szeleteljük fel vékonyan.
Majd pici zsiradékon pirítsuk meg a gombaszeleteket.
A tésztát keverjük a gombás raguba.
Az ételt a pirított gombaszeletekkel díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails