2011. október 22., szombat

Tepsis csirke


Hozzávalók:
4-5 db csirkecomb
2 kisebb fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
6-8 közepes méretű burgonya

bors
sült csirke fűszerkeverék
1-2 ek étolaj

A burgonyákat meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk őket és enyhén sós vízben feltesszük főzni.
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük (akinek úgy tetszik, mint nekünk, az lehúzza a bőrét is) fűszerezzük.
A zöldségeket felkarikázzuk, majd egy tepsit kicsit kiolajozunk. A hagymakarikákkal megágyazunk a csirkecombok alá, ráfektetjük a husit, majd erre megy a többi zöldség is. Érdemes a fokhagymát a paradicsom és a paprika alá tenni, hogy ne égjen meg. A megfőtt (de nem túlfőzött!) burgonya gerezdeket a hús köré tesszük. Nyugodtan megfűszerezhetjük őket a csirkére használt fűszersóval, esetleg sóval, frissen őrölt borssal is, majd egy kevés olajjal megöntözöm. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütöm, de az utolsó 15 percem fólia nélkül sütöm, hogy megpiruljon a teteje is.

Forrás: recepteszter.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails