2011. november 12., szombat

Borsós hús


Hozzávalók: 8 szelet karaj, 25 dkg borsó, 2 dl vörös bor, 2 babérlevél, 1 evőkanál sűrített paradicsompüré, 1 evőkanál mustár, só, bors, liszt, kevés olaj.

A karajt megmossuk, szárazra töröljük és kissé kiklopfoljuk. Ezután sózzuk, borssal ízesítjük, és egy kevés liszttel meghintjük. Kevés olajat forrósítunk, majd a hús mindkét oldalát kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a borsót, a bort, a babérlevelet a paradicsompürét és a mustárt. Egy pohár vizet is öntünk alá, hogy jó hosszú lé legyen a hús alatt. Megkóstoljuk, és ha kell még, utána ízesítjük. Mérsékeljük alatta a tüzet, és fedő alatt, lassú főzéssel, puhára pároljuk az ételt. Néha óvatosan megkeverjük és pótoljuk az elpárolgott szaftot. Mikor megfőtt a hús, kivesszük a babérleveleket, és forrón, tarhonyával tálaljuk.

Forrás: http://illeskriszkonyhaja.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails