2011. november 8., kedd

Nanaimo szelet


Összesen: kb. 5201 Kcal!
Borzasztó hizlaló, sajnos!

Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 evőkanál kakaó
1 db tojás
15 dkg darált keksz
5 dkg durvára vágott mogyoró (vagy mandula, vagy dió), én mandulát használtam
15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:
10 dkg vaj
fél dl tejszín
4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor (nálam csak 17 dkg)

A csokoládé bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj

Elkészítés:
A vajat, cukrot, kakaót gőz felett összefőzzük, majd félrehúzva belekeverjük a már felvert tojást. Visszatesszük a gőz fölé és besűrítjük, bár nekem nagyon nem sűrűsödött már. :)
Ezután a gőzről levéve, beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Egy 25x25 cm-es (nagyobb nem jó csak kisebb) tálat, tepsit megtöltünk a tésztával, jobban mondva, belenyomkodjuk kézzel. Gyerekek segíthetnek! :-)
Krém készítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a tejszínt és a pudingport. Kenhető szép krémet kapunk!
Ezt a krémet rákenjük az kekszes alapra.
A csokoládét és vajat vízgőz felett felolvasszuk, hagyjuk kihűlni, majd mikor még kenhető bevonjuk vele a krémet!
Hűtőbe tesszük pár órára vagy éjszakára.

Forrás: http://barbikonyhaja.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails