2011. november 26., szombat

Tejszínes-mustáros-uborkás csirke


Hozzávalók:
* 2 nagyobb csirkemellfilé
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1 kisebb csokor petrezselyem
* 4-5 ecetes uborka (közepes méretű)
* só
* bors
* ketchup
* mustár
* 4 dl tejszín

Elkészítés:
Pici olajon az aprított hagymát megdinsztelem, majd mehet rá a csíkokra vágott csirkemell, amit sózok, borsozok. Amikor a hús elfőtte a levét és szép barnás, ráöntöm a tejszínt, és kezdődhet az ízesítés. Ketchupból csak annyit szoktam tenni, hogy a tejszín fehér színét egy kicsit feldobjam, majd jöhet a mustár, abból viszont annyit, hogy jól kiérződjön az íze. Rányomom a fokhagymát, és végül a felkarikázott uborkát teszem bele. Összerottyantom, és a legvégén jöhet az aprított petrezselyem. Ha esetleg még elbír egy kis sót, pici ételízesítőt szoktam bele tenni. Én személy szerint penne tésztával szoktam tálalni, és a családom imádja.

(mindmegette.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails