2011. november 8., kedd

Túrós batyu


Hozzávalók:
500 g liszt
3 dl tej
fél csomag (25 g) élesztő
3 tojássárgája
3 csapott ek. kristálycukor (kb. 70 g)
4 ek. olvasztott vaj
1 egész krumpli megfőzve és összetörve (elhagyható)

Töltelék:
500 g zsírszegény túró
4 tojás fehérje
1 tojássárgája
cukor ízlés, kóstolás szerint
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és teszünk bele a cukorból 2 kiskanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt. 10 percig hagyjuk letakarva amíg szépen felhabzik.
Ezután hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
A tojások fehérjéből a cukor egy részévek kemény habot verünk, a túrót villával áttörjük, majd szintén villával hozzákeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a cukor másik felét. Ekkor hozzátesszük a habot és szilikonlapáttal, vagy fakanállal szépen, óvatosan beleforgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
Pizzavágóval négyzeteket vágunk, és mindegyik közepére egy jó evőkanállal teszünk a krémből. Átlósan összecsípjük a sarkokat és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. De az sem baj, ha pár szétnyílik, nálam is megtörtént! :)
Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással és aranyszínűre sütjük.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Forrás: http://barbikonyhaja.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails