2011. november 26., szombat

Göngyölt csirkemell hagymás gombás tojással


Hozzávalók:
4 csirkemell
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
4 tojás
1 debreceni kolbász
1 cs petrezselyemzöld

A vöröshagymát megtisztítom, feldarabolom és kevés zsiradékon megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott gombát, ízesítem sóval, borssal és addig párolom, míg a levét el nem forrja. Ekkor hozzáadom a csíkokra darabolt debrecenit és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt még egy kicsit párolom, majd hozzákeverem a felvert tojást és készre sütöm.

Amíg a töltelék hűl elkészítem a húsokat. A csirkemellet vékonyabb oldalánál kettévágom, vagyis szétnyitom a húst úgy, hogy teljesen nem vágom szét - tehát egybe maradjon. Egyenletes vékonyra kiklopfolom, sózom. Így lesz 4 jó nagy kiklopfolt húsom, amelyekre a tölteléket szétosztom és felgöngyölöm őket. Végül a szokásos módon bepanírozom és fedő alatt közepes tűzön kisütöm. Érdemes félórát hűlni hagyni, mert úgy lehet szépre szeletelni.

Forrás: hoxa.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails