2011. november 21., hétfő

Vasi pecsenye


Hozzávalók 4 főre:
3-4 csirkemellfilé
8 gerezd fokhagyma
tej
1 kk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
10 dkg liszt
olaj

Elkészítés:
A csirkemelleket, ha túl vastagok lennének, keresztben kettévágjuk, hogy szép lapos szeleteket kapjunk. 4 csirkemell esetén így 8 szeletünk lesz. A lisztet összekeverjük a paprikával, és félretesszük.
A fokhagymát megtisztítjuk, és présen átnyomjuk.
A csirkemelleket a fokhagymával bedörzsöljük.
A csirkemelleket egy lapos tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy szépen ellepje a húst. Lefedjük, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.
Ezután a húsokat lecsöpögtetjük, majd minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Ezt követően a hússzeleteket a paprikás lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és oldalanként 3 perc alatt megsütjük őket.

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails