2011. november 12., szombat

Rákóczi túrós


Hozzávalók a tésztához: 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás + 1 sárgája, 1 dl tejföl, 1/2 cs sütőpor.

Ezt alaposan összekevered, előmelegített sütőben, 220 C fokon félig megsütöd. Erre kerül a töltelék.

Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 2.5 dkg búzadara, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 2 tojás felvert habja.

Összekevered, majd a végén beleforgatod óvatosan a tojásfehérje habot. Rákened a félig megsült tésztára és készre sütöd.

Tetejére: a tésztából és a töltelékből maradt egy-egy tojásfehérje.

Ezt 6 dkg porcukorral keményre felvered. Rákened a kisűlt süteményre és még pár percre visszatolod a sütőbe, amíg a teteje picit megbarnul.

Forrás: http://illeskriszkonyhaja.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails