2011. november 5., szombat

Töltött csirkecomb


Hozzávalók:
3 db szép csirkecomb (lehetőleg olyan, amelyiknek nincs a bőre megsérülve)
3 db zsemle
egy marék vágott petrezselyemzöld
2 db tojás (ha kicsi, lehet, hogy három is kell, de azt már látni lehet, amikor összegyúrjuk a masszát)
ételízesítő
őrölt bors
és valamilyen fűszersó és ha szeretjük őrölt majoránna a csirkecombok tetejére

Elkészítés:
Hideg vízben beáztatjuk a zsemléket. Míg áznak, addig óvatosan fellazítjuk a csirkecombok bőrét amennyire csak lehet, hogy minél több töltelék férjen majd alá. A zsemléket jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojásokat, megszórjuk a fűszerekkel és a petrezselyemzölddel, majd a kezünkkel(vagy a kényesebbek kanállal)összedolgozzuk. Fontos megkóstolni, hogy érezzük, elég fűszer került-e a töltelékbe. Ezután szintén a kezünket használva megtöltjük a combokat, és a fő nyílást, ahol belekerült a töltelék, lezárjuk egy hústűvel vagy fogpiszkálóval. Ha esetleg oldalt is nagyon nyitott a bőr, nem árt ott is összetűzni. Kívülről bedörzsöljük a fűszersóval, megszórjuk a majoránnával és egy tepsibe tesszük a combokat szépen egymás mellé. Amennyiben maradt ki töltelék, semmiképpen ne dobjuk ki, finoman megsül a combok társaságában. Attól függően, hogy mekkorák a combok, egy-másfél deci vizet öntünk a tepsibe, és alufóliával lefedve betesszük a sütőben. szerintem kell neki egy óra a puhuláshoz kis lángon. A fólia levétele után felemeljük a lángot, és még pár percre visszatoljuk a sültet, csak, hogy egy kis színt is kapjon.

Forrás: http://ugymintotthon.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails