2011. november 12., szombat

Kubu - házilag


Hozzávalók: 1.5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 2 citrom, 2 narancs, 1/2 kg cukor, 1csipet só, késhegynyi bor-kén por és citromsav.

Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe. Ha télire szeretnénk eltenni, akkor érdemes egy halvány csipet szalicilt a tetejére szórni, mielőtt lezárnánk az üveget. Teljesen olyan íze van, mint az eredetinek. Elképzelhető, hogy a kihűlés után kissé besűrűsödik az ivólé, akkor fogyasztás előtt hígíthatjuk egy kevés vízzel...

Forrás: http://illeskriszkonyhaja.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails