2012. augusztus 31., péntek
Hamis túrógombóc
Hozzávalók 4 főre:
2 dl étkezési kukoricadara
4 dl víz
2 púpos ek cukor
1 ek étolaj
csipet só
1 dl tejföl
kevés zsír vagy olaj
zsemlemorzsa
porcukor
Elkészítés:
A kukoricadarát és a cukrot vízzel elkeverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Langyosra hagyjuk kihűlni, majd belekeverünk: 1 evőkanál étolajat, csipet sót, 1 dl tejfölt. Majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Addig kevés zsírral vagy olajjal pirított zsemlemorzsát készítünk.
A kihűlt masszából vizes kézzel gombócokat csinálunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk. Aki szereti fahéjat is szórhat rá.
Ebből a mennyiségből nekem 12 db gombócom lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése