2012. augusztus 31., péntek

Málnás tejfölkrémtorta



Hozzávalók 7 főre:
1000 ml 20 %-os tejföl
9 ek porcukor
1 citrom
1 1/2 ek étkezési keményítő
500 ml tejszín
200 g babapiskóta
600 g friss málna
50 g étcsokoládé


Elkészítés
A tejfölt elkeverjük a porcukrorral és a citrom kifacsart levével.
Beleszitáljuk az étkezési keményítőt.
Kemény habbá verjük a tejszínt, ezt is hozzátesszük a tejfölhöz, és óvatosan, de alaposan beleforgatjuk.
Egy tortaformába rakjuk az első réteg babapiskótát, erre jön egy adag krém, majd a málna.
Újból piskóta, krém, málna, legvégül a maradék tejfölkrém a tetejére.
Mélyhűtőbe tesszük kb 3 órára.
Ezután, fogyasztás előtt kb 1/2 órát a hűtőbe áttesszük (a normál hűtőbe).
Közvetlen tálalás előtt feldíszítjük a maradék málnával és csokival.
tepsi mérete: 26 cm
költség: 3000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails