2012. augusztus 6., hétfő

Tejszínes epres-cseresznyés lepény



Hozzávalók a "kis piros tepsihez" (20x30-as):
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
0,5 dl tejszín
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
csipet só
3 maréknyi 'piros' gyümölcs (természetesen bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető)

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű (ez most nem egy standard hőmérséklet:)))  vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is, végül pedig a tojások felvert habját is. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral.belesimítjuk a masszát,kirakjuk a gyümölcsökkel és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails