2012. augusztus 31., péntek
Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel
Hozzávalók 2 főre
A húshoz:
4 szelet csirkemell-filé
20 dkg reszelt trappista sajt
1 nagy marék (125 g) szép húsos baconkocka
2+2 ek olaj
só, bors, majoranna, kakukkfű
A körethez:
2 kis fej csemege- vagy vöröshagyma
1 nagy kápia paprika
2 közepes paradicsom
2-3 ek olaj
só, bors
1 nagy mélytányérnyi megfőzött rizs
Elkészítés
A csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóvan csínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap.
Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és az olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.
Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
A bacont az olajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. (Azért kell alá olaj, mert én mindig húsosabb, kevésbé zsíros bacont használok, amiből nem biztos, hogy kisül elegendő zsír.)
A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.
Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.
Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad.
Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.
költség: 1000 Ft
költség egy főre: 500 Ft
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése