2012. augusztus 31., péntek

Tejszínes sós Évi babától



Hozzávalók 12 főre:
1 kg liszt
50 dkg vaj (esetleg margarin)
4 dl tejszín
6 db tojássárgája (+ 1 tojás kenéshez)
5 dkg só
5 dkg élesztő
A díszítéshez:
mák, kömény, sajt, szezámmag, szotyi


Elkészítés
A lisztet az élesztővel és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk. Nem kell keleszteni.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta szépen formálható legyen.
A tepsit kizsírozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
A pihentetett tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákra szaggatjuk, vagy egyszerű kis téglalapokra felvágjuk.
A formákat belerakjuk a tepsibe, tojással megkenjük, és díszítjük.
Előmelegítet sütőben 180-200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails